Click sini ye sayang

Oct 12, 2016

Malaysian Food : You Should Try

Hi, Assalamualaikum semua. lama dah hanis tak update blog ni. tapi ada jugak singgah sebab rindu nya nak menaip dan singgah tukar background je :P .. Ya ampun setiap kali tulis entry baru je mesti rasa, okay lepas ni nekad nak update selalu.. hahaha. at the end tak jugak. gigih la haih.

ade je story and event yang kalau hanis share boleh kata menarik laa. tapi tu lah .. hehehe

so this entry anis nak share sikit VLOG yang hanis dah buat. korang boleh subscribe channel hanis yang tak seberapa ni kat link ni . Subscribe me!



dan dan.  dalam VLOG ni hanis nak share makanan yang korang patut try! seriously. ehmm.. sebenarnya nak guide tourist yang  tertanya-tanya patut makan apa bila datang malaysia..
jadi VLOG ni macam menu

dari sarapan sampai makan malam.

dan paling favourite adalah ikan keli masak sambal. kalau tengok dalam VLOG hanis tu. potion yang hanis makan macam 3 orang makan. :O 
Antara punca lemak-lemak dibadan adalah makan makanan yang di masak oleh my aunty .. hehehe.. hanis jarang makan macam tu tapi bila ada sambal yang cik tam masak je memang tak leh tolak lah.
kadang tahan diri dari tambah kot sebab berat memang akan naik serta merta.



korang kene tengok video ni kalau nak tengok bertapa seleranya hanis makan. makanan ni.

jangan terliur sudah :P tak dapat den nak nolong haaa



okay la. see you next entry ok



love

hanis

Jan 13, 2016

Aku Pilih Kamu

ehm ehm. hanis nak share sikit cerita melayu yang hanis tengah follow sekarang.
tu tajuk kat atas tu. Aku Pilih Kamu.
sejujurnya la anis cuma browse up youtube je cari cerita nak tengok 'tertiba' hanis pun terjumpa cerita ni. memula tu pelik asal baru 4 Episode je ade. rupanya cerita ni tengah tayang kat tv3.
so bila tengok samapai episode 4 macam terjebak pulak nak follow cerita ni.
to be honest pelakon dia bagi hanis bukan pelakon pilihan kecuali Elizad Sharifuddin. kira yang lain tu hanis rasa macam kureng sikit sebelum ni. tapi lepas tengok cerita ni ok la. so nak dijadikan cerita anis TERjebak dengan cerita ni.


nah sinopsis sikit

Hidup Qasya Azara berubah dalam sekelip mata selepas ibu kandungnya meninggal dunia. Ayahnya, Zainal seorang pengusaha eksport import jarang berada di rumah kerana urusan perniagaan di luar negara. Qasya yang baru berumur 12 tahun terpaksa berpisah dengan kakaknya kerana Zainal tidak mampu menjaga kedua-duanya. Kakak Qasya telah dihantar ke kampung untuk dijaga oleh nenek mereka.
Selepas Zainal berkahwin semula, Qasya tinggal bersama ibu tiri dan adik tirinya yang selalu menderanya sehingga dia dihalau dari rumah oleh ibu tirinya. Qasya membuat keputusan untuk tidak balik ke rumahnya lagi.
Nak dipendekkan sinopsis ni. Qasya terima untuk bernikah dengan anak Dato Mizal dan Datin Rosnaida. Qasya terima atas sebab untuk membalas jasa baik ayah angkatnya iaitu Dato mizal yang nak sangat anak dia Rizman. Macam-macam jadi dan sampai Qasya terjumpa balik ayah kandung dia. pada masa yang sama di cuba untuk menambat hati Rizman walaupun ada hal lain yang mengganggu . contohnya seperti kewujudan Isabella sebagai isteri kedua and perangai abang dan ibu angkat Qasya. so apa yang jadi lepas tu moh la kita habiskan siri TERjebak ni.

 Full Episode Aku pilih Kamu 
Episod 1 : Tonton or Download 
Episod 2 : Tonton or Download 
Episod 4 : Tonton or Download 
Episod 5 : Tonton or Download 
Episod 8 : Tonton or Download 
Episod 9 : Tonton or Download 
Episod 11 : Tonton or Download 
Episod 13 : Tonton or Download 
Episod 14 : Tonton or Download 
Episod 15 : Tonton or Download

Followers