Click sini ye sayang

Jan 13, 2016

Aku Pilih Kamu

ehm ehm. hanis nak share sikit cerita melayu yang hanis tengah follow sekarang.
tu tajuk kat atas tu. Aku Pilih Kamu.
sejujurnya la anis cuma browse up youtube je cari cerita nak tengok 'tertiba' hanis pun terjumpa cerita ni. memula tu pelik asal baru 4 Episode je ade. rupanya cerita ni tengah tayang kat tv3.
so bila tengok samapai episode 4 macam terjebak pulak nak follow cerita ni.
to be honest pelakon dia bagi hanis bukan pelakon pilihan kecuali Elizad Sharifuddin. kira yang lain tu hanis rasa macam kureng sikit sebelum ni. tapi lepas tengok cerita ni ok la. so nak dijadikan cerita anis TERjebak dengan cerita ni.


nah sinopsis sikit

Hidup Qasya Azara berubah dalam sekelip mata selepas ibu kandungnya meninggal dunia. Ayahnya, Zainal seorang pengusaha eksport import jarang berada di rumah kerana urusan perniagaan di luar negara. Qasya yang baru berumur 12 tahun terpaksa berpisah dengan kakaknya kerana Zainal tidak mampu menjaga kedua-duanya. Kakak Qasya telah dihantar ke kampung untuk dijaga oleh nenek mereka.
Selepas Zainal berkahwin semula, Qasya tinggal bersama ibu tiri dan adik tirinya yang selalu menderanya sehingga dia dihalau dari rumah oleh ibu tirinya. Qasya membuat keputusan untuk tidak balik ke rumahnya lagi.
Nak dipendekkan sinopsis ni. Qasya terima untuk bernikah dengan anak Dato Mizal dan Datin Rosnaida. Qasya terima atas sebab untuk membalas jasa baik ayah angkatnya iaitu Dato mizal yang nak sangat anak dia Rizman. Macam-macam jadi dan sampai Qasya terjumpa balik ayah kandung dia. pada masa yang sama di cuba untuk menambat hati Rizman walaupun ada hal lain yang mengganggu . contohnya seperti kewujudan Isabella sebagai isteri kedua and perangai abang dan ibu angkat Qasya. so apa yang jadi lepas tu moh la kita habiskan siri TERjebak ni.

 Full Episode Aku pilih Kamu 
Episod 1 : Tonton or Download 
Episod 2 : Tonton or Download 
Episod 4 : Tonton or Download 
Episod 5 : Tonton or Download 
Episod 8 : Tonton or Download 
Episod 9 : Tonton or Download 
Episod 11 : Tonton or Download 
Episod 13 : Tonton or Download 
Episod 14 : Tonton or Download 
Episod 15 : Tonton or Download

No comments:

Post a Comment

Followers